nlenfrde

Crop Catcher

De Crop Catcher is een gepatenteerde Canadese uitvinding uit de categorie “had ik dat zelf maar bedacht”. Het is een even ingenieuze als eenvoudige uitvinding en een investering die zich direct terugverdient. Achter de doeltreffende en ogenschijnlijk eenvoudige Crop Catcher gaat meer know how en expertise schuil dan in eerste instantie het geval lijkt. Meer dan 4.000 verkochte Crop Catchers wereldwijd bewijzen dat het product een succes is. De Crop Catcher is leverbaar in verschillende kleuren en voor vrijwel alle typen en merken maaidorsers.

De Crop Catcher doet precies wat de naam zegt: hij vangt het product op dat normaal gesproken tijdens het dorsen verloren gaat. In koolzaad is dit al snel 0,5 tot 3 kg per hectare en bij pick-up oprapers kan dit zelfs oplopen tot 12 kg koolzaad per hectare! Een ander voordeel is dat er geen korrels meer over de achterwand van het maaibord in de stoppel terecht komen. Korrels die normaal gezien niet alleen verloren gaan, maar ook ontkiemen en leiden tot ongewenste opslag. Deze opslag van koolzaad kan bij suikerbieten als volggewas leiden tot vermeerdering van schadelijke cystenematoden. De Crop Catcher minimaliseert opbrengstverliezen en voorkomt ook een extra bespuiting tegen opslag van graan en koolzaad. Met de Crop Catcher behoort ophoping van gewasresten en stro bovenop het invoerkanaal eveneens tot het verleden. De chauffeur behoudt optimaal zicht en kan stenen en andere verontreinigingen tijdig signaleren. Doordat het invoerkanaal aan de bovenzijde schoon blijft is schoonmaken ervan geen tijdrovende klus meer.

Crop Catcher: 100% opbrengst, 0% opslag

Een andere Pool Agri websites site

voorkom graanopslag

100% opbrengst, 0% opslag De Crop Catcher korrelvanger is een even ingenieuze als eenvoudige uitvinding en een investering die zich direct terugverdient. Crop Catcher vangt namelijk het product op dat normaal gesproken tijdens het dorsen via het maaibord verloren gaat. Er blijft zichtbaar minder kaf en zaad op de invoer achter. Bovendien is bij het […]

Lees verder >