nlde
Imagine the possibilities

McConnel

Ruim 75 jaar geleden construeerde de Engelse landbouwer en oprichter van McConnel, Freddie McConnel, zijn eerste machine. Het merk wordt bij loonbedrijven vooral bekend als de uitvinder van de armmaaiers. McConnel staat bekend als een specialist met voortdurende innovatie, kwalitatief hoogwaardige producten en doordachte concepten. Een voorbeeld van innovatie is de Robocut afstandbestuurbare maaier.

Alle nieuwe ontwikkelingen worden onderworpen aan langdurige testen onder zware Engelse en Europese omstandigheden. De machines zijn doordacht en robuust geëngineerd voor een lange levensduur en een hoge betrouwbaarheid. McConnel levert complete machines voor een interessante prijs. Naast de Seedaerator levert McConnel ook de Discaerator combi-cultivator en de unieke Shakaerator cultivator.

Pool Agri Import & Export is de exclusieve importeur van McConnel grondbewerkings- en zaaimachines voor Nederland en Duitsland. Pool Agri heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van grondbewerking en zaaimachines in de internationale landbouw. Ons doel is om de ervaring en kennis die in de afgelopen 10 jaar is opgedaan in Noord-Amerika, Rusland en Europa op het gebied van strip till en gereduceerde bodembewerking, toe te passen in ons verkoopgebied en samen met de gangbare werkwijzen in te zetten om de productiviteit te verhogen.

Grasland doorzaaien? Eerst beluchten!

Doorzaaien van grasland is inmiddels een belangrijk onderdeel van goed graslandonderhoud. Bij doorzaai in het najaar zijn de omstandigheden veelal gunstig waardoor het graszaad snel opkomt. In het voorjaar is de bodemtemperatuur relatief laag en het vochtgehalte hoog. Het doorgezaaide graszaad komt daardoor minder snel tot ontwikkeling en wordt voor een deel direct weggeconcurreerd. De […]

Lees verder >