• nl
< Terug naar overzicht

Wateroverlast op grasland ondanks extreem droge zomer

Na de regen van de afgelopen week staan in de graslandregio’s al weer plassen water op graslandpercelen. Door de droogte van afgelopen jaar is de grondwaterstand tot soms wel een meter onder normaal peil. Heeft u zich al afgevraagd waarom op uw grasland het regenwater niet door de bodem wordt opgenomen?

Een storende laag is de boosdoener! Gevolg is dat het overtollig regenwater de grasgroei remt en voedingsstoffen uit recent opgebrachte mest niet efficiënt worden opgenomen. Eveneens wordt de wortelgroei door storende lagen belemmerd waardoor de watervoorziening door de lage grondwaterstand een negatief effect heet op de ruwvoeropbrengst.

Te droog, te nat? Het is altijd wat!
Een bewerking met de SHAKAERATOR Grasland-Cultivator verwijdert storende lagen over de gehele werkbreedte. Het unieke vibratiesysteem voorkomt rugvorming en beschadiging van de zode!

Start dit voorjaar nog met de McConnel SHAKAERATOR en profiteer van een hogere ruwvoeropbrengst!
Niet omdat het kan, maar omdat het moet! Op naar 15 Ton droge stof 🚜 🌱🌱🌱

Profiteer nu nog van het aantrekkelijke 🍀 voordeel van € 2.500 🍀 op voorraadmachines! Actie geldt zolang de voorraad strekt. Neem nu contact op voor een offerte of meer informatie.