• nl
< Terug naar overzicht

Maïs onderzaai | Leuker kunnen we het niet maken, wel efficiënter

Elk nadeel heeft zijn voordeel. De verplichting voor het zaaien van een vanggewas maakt hierop geen uitzondering. Een vanggewas zorgt voor een grotere draagkracht van de bodem en dat geeft extra flexibiliteit qua oogsttijdstip. Een ander voordeel is dat het vanggewas tussen de oogst en het zaaien van het volggewas mineralen vasthoudt die ten goede komen aan het volggewas.

En natuurlijk brengt het (onder)zaaien van een vanggewas extra kosten met zich mee. Leuker kunnen we het niet maken, wel efficiënter; met de Carré ECONET precisieschoffel in combinatie met de compacte SEMLOC onderzaaimachine. Profiteer nu van de speciale vroegkoop prijs!

Schoffelen stimuleert gewasgroei
Praktijkervaring met onderzaai in Duitsland heeft aangetoond dat door de grondbewerking die plaatsvindt bij mechanische onkruidbestrijding, de gewasgroei wordt gestimuleerd. Bovendien wordt met de combinatie van mechanische onkruidbestrijding en onderzaai een stap gezet in de richting van onkruidbestrijding zonder gewasbeschermingsmiddelen.

Onderzaai versus nazaai
Onderzaai heeft een aantal belangrijke voordelen tegenover nazaai van een vanggewas.
Lees meer over de verschillen voordelen onderzaai

Carré ECONET & SEMLOC onderzaaimachine | vroegkoop voordeel
De Carré ECONET precisieschoffel met onderzaaimachine is tijdelijk leverbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs! Meer weten? Lees het volledige bericht maïs onderzaai vroegkoop voordeel

Bekijk de video van de ECONET met onderzaaimachine