• nl
< Terug naar overzicht

Stoffige droogte of droge stof?

Een regelmatige uitspraak tijdens demonstraties graslandverzorging was tot voor kort “we hebben voer zat”. Inmiddels is het aanbod ruwvoer in sommige regio’s tot een niveau gedaald waarbij het de vraag is of er voldoende ruwvoer beschikbaar is voor de komende winter. Droge stof van eigen percelen is nu meer dan ooit actueel.
Het 2,5 jaar durende onderzoek naar de effecten van grasland woelen met de #SHAKAERATOR recentelijk afgerond door WUR laat eem meeropbrengst zien op zavel tot wel 10% netto droge stof. Het opheffen van storende lagen – in het bijzonder op zandgrond en zavel – resulteert in hogere opbrengsten. Een bewerking met de SHAKAERATOR Grasland-Cultivator heft bodemverdichting op waardoor de beworteling en de capillaire werking worden verbeterd. En dat zonder rugvorming en zonder schade aan de zode!

Bereid uw grasland voor op extremen en kies voor droge stof in plaats van stoffige droogte!

Bent u ook nieuwsgierig naar de werking van de SHAKAERATOR? Wilt u zien of het echt zo is dat er geen schade aan de zode ontstaat en geen rugvorming optreedt? Neem dan vandaag nog contact op met Pool Agri! http://www.pool-agri.com/contact/